всички кандидати, които са на балотаж. В деня за размисъл се

...
всички кандидати, които са на балотаж. В деня за размисъл се
Коментари Харесай

Ден за размисъл преди утрешния балотаж

всички претенденти, които са на балотаж.

 

В деня за размисъл се не разрешава предизборната пропаганда. Местната власт има право да забрани продажбата на алкохол на територията на общината си.

 

Забранено е оповестението на допитвания до публичното мнение както през днешния ден, по този начин и в утрешния ден до оповестяването на края на изборния ден. Той е до 20 ч., само че в случай че има опашки от искащи да гласоподават, може да бъде продължен и до 21 ч. Нарушителите могат да получат глоба в размер на от 2 до 5 хиляди лв.. Когато нарушаването е осъществено наново, санкцията или имуществената глоба е в размер от 5000 до 10 000 лева

 

Забранява се слагането на пропагандни материали през днешния и утрешния ден. На първия тур на локалните избори в полицията постъпиха сигнали за сходни нарушавания. Агитационните материали наложително съдържат информация за партията, от чието име са издадени. До края на изборния ден е неразрешено унищожаването и заличаването на пропагандни материали, сложени по избрания в кодекса ред.

 

Според ИК на разположение, което наруши възбраната, се постанова санкция или имуществена глоба в размер от 1000 до 3000 лева Когато нарушаването е осъществено наново, санкцията или имуществената глоба е в размер от 3000 до 10 000 лева.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР